Renova har en större avfallsförbränningsanläggning där vi producerar elektricitet och värme till fjärrvärmenätet. I samband med förbränning av avfall uppstår det restprodukter som består av utsorterat slaggrus. Vi har sett att det finns möjlighet att använda dessa restprodukter som ingående material i förnyade produkter, bl.a. som ersättningsprodukt istället för natursten, natursand och bergkross i anläggningsprodukter till deponi eller till andra tillämpningar där erforderligt tillstånd finns. Renova producerar ca. 100.000 ton slaggrus per år. Slaggruset kan fraktioneras i olika storlekar från 0 till 80. För detta slaggrus söker vi lämpliga leverantörer/kunder som kan erbjuda bra lösningar för omhändertagande och användning av slaggrus som ingående konstruktionsmaterial i anläggningsprodukter bl.a. till deponier, även andra användningsområden för slaggruset kan vara tänkbart så länge som lagar och föreskrifter är uppfyllda exempelvis miljöbalken.

Extended TitleAvsättning slaggrus
Extended Description

Renova har en större avfallsförbränningsanläggning där vi producerar elektricitet och värme till fjärrvärmenätet. I samband med förbränning av avfall uppstår det restprodukter som består av utsorterat slaggrus. Vi har sett att det finns möjlighet att använda dessa restprodukter som ingående material i förnyade produkter, bl.a. som ersättningsprodukt istället för natursten, natursand och bergkross i anläggningsprodukter till deponi eller till andra tillämpningar där erforderligt tillstånd finns. Renova producerar ca 100.000 ton slaggrus per år. Slaggruset kan fraktioneras i olika storlekar från 0 till 80. För detta slaggrus söker vi lämpliga leverantörer/kunder som kan erbjuda bra lösningar för omhändertagande och användning av slaggrus som ingående konstruktionsmaterial i anläggningsprodukter bl.a. till deponier, även andra användningsområden för slaggruset kan vara tänkbart så länge som lagar och föreskrifter är uppfyllda exempelvis miljöbalken. Renova avser att införa ett s.k. dynamiskt inköpssystem för löpande avsättning av slaggrus. Leverantörer som godkänns i systemet har rätt att lämna anbud på förfrågan. Leverantörer kan under gällande tidsperiod för det dynamiska inköpssystemet ansöka om att bli godkända i systemet eller när som helst avsluta sin anslutning. Vid förfrågan kommer det utvärderas på olika kriterier beroende på det aktuella behovet. Exempel på utvärderingskriterier är:

1. Leveranstid

2. Mottagen volym som man har myndighetstillstånd för användning

3. Pris

4. Miljöpåverkan

5. Innovation och nya smarta lösningar

6. Kombination av köp eller behandlingskostnad och tillhörande tjänster

7. Annat

Välkommen att ansöka 2018 till 2032 om att bli leverantör.

Deadline Date2032-05-26
Publication Date2018-07-04
CountrySweden
Procurement StatusActive
TypeRestricted procedure
Contract TypeServices
Award CriteriaThe most economic tender
OrganisationRenova AB
TownGothenburg
Class Code14210000
Class DescriptionGravel, sand, crushed stone and aggregates
SourceOffice for Official Publications of the European Communities - Tenders electronic daily (Ted)

Related Procurements

Upphandling av nytt förvaltningsavtal för Trafikförvaltningens datalager (SLBIW). SLBIW står för SL Business Information Warehouse.
View more
Inför eventuell kommande upphandling av regionalt behörighetssystem önskar Region Skåne inhämta synpunkter från marknaden på samtliga delar av upphandlingsdokumenten. Remissvar skickas in som bifogad dokument som ni laddar upp i...
View more
Glada Hudikhem AB genomför externremis inför upphandling av ramavtal avseende golvarbeten.
View more