Het werk omvat het op grote schaal vervangen van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties (hierna BMI's) voor gebouwen van het Ministerie van Defensie. Naast reguliere kantoor-, bijeenkomst- en industriegebouwen, zijn er 'specialties' zoals bijv. vliegtuighangars en voorzieningen voor munitieopslag. De eisen voor juridisch verplichte BMI's zijn veelal in het Bouwbesluit 2012 verwoord. Daarnaast zijn er nog enkele andere beleidsmatige grondslagen voor BMI’s, specifiek van toepassing op het defensievastgoed. Om te voldoen aan deze eisen is, vaak eerder dan beoogd, het vervangen van een aantal BMI’s noodzakelijk. Zo zijn bijv. voor een aantal BMI's (van bepaalde merken en/of types) geen reserveonderdelen meer te verkrijgen, levert een aantal installaties storingen op, en moeten componenten worden vervangen om de installaties te kunnen certificeren.

Extended Title19814 | Vervanging brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties Defensie - Fase 1, Regio Oost
Extended Description

Deze aanbesteding betreft de eerste fase van het vervangingsprogramma met, voor deze eerste fase, in totaal ca. 250 BMI’s.

Publication Date2019-07-16
CountryNetherlands
Procurement StatusFuture
TypeNot applicable
Contract TypeWorks
Award CriteriaNot applicable
OrganisationRijksvastgoedbedrijf
Attention OfSuzanne Bakker
AddressKorte Voorhout 7
TownThe Hague
Postal Code2511 CW
Class Code45343000
Class DescriptionFire-prevention installation works
SourceOffice for Official Publications of the European Communities - Tenders electronic daily (Ted)

Related Procurements

Deadline: Oct 7, 2019
Het doel van de aanbesteding is het afsluiten van een raamovereenkomst met 1 hardwareleverancier die in staat is om uitbreiding- en vervangingsinvesteringen in ICT hardware te faciliteren.
View more
Deadline: Sep 23, 2019
De aanbestedende dienst dient het schip RV Navicula te vervangen, welke wordt ingezet voor (ultra) ondiep water marien/maritiem onderzoek, voornamelijk in de Waddenzee, in het Deltagebied en het kustgedeelte van...
View more
Deadline: Oct 8, 2019
Het leveren van personen en bedrijfswagens in verschillende uitvoeringen.
View more