Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola bővítési, felújítási munkái vállalkozási szerződés keretében

Extended TitleIskola bővítési, felújítási munkái Zalaapátiban
Extended Description

A projekt megvalósítása két elemből áll, ahol az egyik feladat egy új tornacsarnok létrehozása, a másik a meglévő iskolaépület átalakítása és bővítése tantermekkel, szertárakkal stb. A két épület egy nyaktagon keresztül átjárhatóvá válik, ahol az új tűzszakaszt ki kell alakítani.

Az új tornaterem bővítése összesen 802,73 m2, míg a tervezett iskolabővítés 432,20 m2 építést jelent.

Az új tornacsarnok építése 18 * 30 m2 sportpálya alapterülettel, melyet a meglévő épülettel „nyaktag” köt össze. A tornaterem az alábbi műszaki tartalommal készül:

a) új szertár létesítése, a meglévő a mostani tornatermet szolgálja ki, helyszükséglet 30 m2, b) öltözők, mosdók és WC-k kialakítása nemenként 25-30 m2, c) mozgáskorlátozott WC kialakítása 6 m2, d) testnevelő tanári szoba kialakítása 10 m2, e) kazánház és gépészeti tér 16 m2. Az oktatási funkció bővítése: a) természettudományos labor építése (69 m2), melyhez tartozzon szertár is, b) új informatikai és nyelvi labor építése (69 m2 - 69 m2), a jelenlegi szaktantermek általános tanteremként működjenek tovább, c) rajz szaktanterem építése (69 m2), melyhez szertár is kapcsolódjon, d) a meglévő zsúfolt emeleti könyvtár kiváltására új könyvtár helyiség kialakítása. A meglévő helyiségek átalakításával új technika szaktanterem létesítése. A második emeleti természettudományi szaktanterem és a melletti lévő két szertár átalakítása. A zene, tánc és dráma szaktanterem kialakítása a jelenlegi kistanári vagy az irattár/raktár átalakításával. A tanári szoba átalakítása, a kapcsolódó helyiségekkel együtt történő újra osztása (tanári, irodák, irattár, iskolatitkári helyiség, igazgatói és igazgatóhelyettesi iroda, tárgyaló).

Szerkezeti ismertetés:

Alapozás: az iskolabővítménynél sávalap, míg a tornateremnél vasalt pontalap készül. A bővítmény függőleges tartószerkezete zsalukő 30 cm vtg, valamint 30 N+F falazat + 12 cm vtg. grafitos hőszigetelés. A válaszfalak 10 cm vtg. falazatok.

Tornateremnél 6,0 m-es tengelytávolságokkal HEA acélvázas keretállások készülnek külső oldali szendvicspanelozással.

A bővítmény födémszerkezete monolit vasbeton a statikai tervek alapján, ami szálas hőszigetelést kap.

Tetőszerkezete nyeregtetős szigetelt fémlemezfedés.

A tornaterem födéme a 18,85 m fesztávú acél rácsos tartóra épített 606 m2 magas-trapézlemez, amire hőszigetelt rétegrendben kialakított PVC fólia tetőszigetelés épül.

Az iskolaépület tantermekkel bővített részén és az összekötő nyaktagon, a statikai tervek szerinti 20 cm vastag vasbeton födém készül.

A falazott szerkezetek vakolattal, gletteléssel, festéssel vannak ellátva.

Vizes helyiségek csúszásgátló kerámia burkolatot kapnak, a tornateremben PVC sportpadló készül 627,4 m2 mennyiségben, míg a tantermekben magas kopásállóságú PVC padlóburkolat készül 354,7 m2 mennyiségben.

Nyílászárók többkamrás műanyag szerkezetűek.

Homlokzatképzés a lábazaton mozaikvakolat, az oldalfala dörzsölt színvakolatot kap, a csarnokrészen hőszigetelt acéllemez borítás készül.

Fűtés az új kazánházra csatlakozik, ahova 2 db 60 kW-os kondenzációs gázkazán kerül beépítésre.

Szellőzés mesterségesen van megoldva gépi szellőző berendezéssel.

Tornaterembe a beépített sporttechnológiát is meg kell valósítani (pl.: kosárállvány, röplabda állvány, mászókötél, stb.)

Az épület körül beton térkő burkolat készül, és el kell helyezni egy 150 m3-es tűzi víztárolót is. A terület körülkerítése is része a projektnek.

Publication Date2020-02-11
CountryHungary
Procurement StatusAwarded
TypeOpen procedure
Contract TypeWorks
Award CriteriaThe most economic tender
Value644931023.00
OrganisationNagykanizsai Tankerületi Központ
Attention OfMagyar Ferenc
AddressVécsey út 6.
TownNagykanizsa
Postal Code8800
Phone+36 93795203
Fax+36 93795203
Class Code45000000
Class DescriptionConstruction work
SourceOffice for Official Publications of the European Communities - Tenders electronic daily (Ted)

Related Procurements

Deadline: Mar 19, 2020
Átalányáras vállalkozási szerződések keretében,,Jerney Utcai Óvoda komplex korszerűsítésének és a Jerney Általános Iskola energetikai korszerűsítésének kivitelezési munkái” 2 részajánlati körben
View more
Deadline: Mar 2, 2020
Vállalkozási szerződés a Semmelweis Egyetem Pető András Kar épületenergetikai fejlesztésével kapcsolatos kivitelezési munkák ellátására a KEHOP-5.2.2-16-2016-00095 azonosítószámú projekt keretében.
View more
Deadline: Mar 6, 2020
A projekt a Vác Tűzoltóság Pest Megye 3330 HRSZ; 2600 Vác, Szilassy utca 6-10 épülete(i)t érinti.Az épületenergetikai felújítási/korszerűsítési kivitelezési tevékenység főbb tervezett mennyiségei:Homlokzati nyílászárók cseréje kapcsolódó munkáivalHomlokzati nyílászárók cseréje 140,83...
View more