Helsingin kaupunki suunnittelee Kruunusillat-hankkeen siltaurakan hankintaa.

Kruunusillat-hanke on jaettu kahteen (2) projektiin: siltaurakkaan ja allianssiin. Siltaurakassa rakennetaan tilaajan suunnitelmilla Kruunuvuorensilta ja Finkensilta, jonka lisäksi siltaurakkaan kuuluu Korkeasaaren esirakentaminen. Käynnissä oleva allianssi rakentaa muut hankkeen rakenteet.

Tilaajan alustavan aikataulun mukaan siltaurakan kilpailuttamisen arvioitu aloitusaika on tällä hetkellä syksy 2020 ja rakentamisen arvioitu aloitusaika syksy 2021. Aikataulut saattavat vielä muuttua.

Hankkeen materiaalia löytyy Kruunusillat-hankkeen kotisivuilta osoitteesta:

www.kruunusillat.fi

Siltaurakan alustava materiaali on saatavissa osoitteesta:

https://bem.buildercom.net/html/bidder/auth/?key=EexBaJFfUzt8rid7IAhfr3nuwKa1d4F2oazNpyA

Ja aiheesta täsmällisemmin englanniksi osoitteesta:

https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/kruunusillat-en/construction/

Kyseinen jaossa oleva aineisto ei ole kokonaisuudessaan hyväksyttyä, eikä se sido tilaajaa, vaan se jaetaan hankkeesta kiinnostuneille tiedoksi. Varsinaisen tarjousvaiheen aineisto julkaistaan aikanaan tarjousvaiheen mukaisesti.

Hankkeen tarjous- ja urakkavaiheen kielenä käytetään suomen kieltä.

Tämä ei ole tarjouspyyntö tai hankintailmoitus, eikä ilmoituksen julkaisulla aloiteta tarjouskilpailua.

Extended TitleKruunusillat, siltaurakka
Extended Description

Kruunusillat-raitiotie yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

Hankkeen näkyvimmät osat ovat kolme (3) uutta siltaa: Kruunuvuorensilta, Finkensilta ja Merihaansilta. Kruunuvuorensilta tulee olemaan Suomen pisin silta, noin 1 200 metriä.

Rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2021. Tämän hetken tavoite yhteyden valmistumiselle on vuonna 2026, mutta aikataulu tarkentuu vuonna 2021.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden (2) urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi (2) siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla.

Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen.

Publication Date2020-05-29
CountryFinland
Procurement StatusFuture
TypeNot applicable
Contract TypeWorks
Award CriteriaNot applicable
OrganisationHelsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala, Rakennukset ja yleiset alueet
Attention OfLiisa Puumalainen
AddressPL 58225 (Elimäenkatu 5)
TownHelsinki
Postal CodeFI-00099
Phone+358 931038326
Class Code45000000
Class DescriptionConstruction work
SourceOffice for Official Publications of the European Communities - Tenders electronic daily (Ted)

Related Procurements

Deadline: Aug 13, 2020
Urakka sisältää valtatien 9 parantamisen välillä Yliskylä–Oritupa. Tielle rakennetaan 2+2-kaistaiset keskikaiteelliset ohituskaistat, tehdään liittymäjärjestelyjä ja yksi (1) teräksinen putkisilta, uusitaan tievalaistus ja tehdään uusia yksityisteitä valtatien kummallekin puolelle.Kokonaishintaperusteinen kokonaisurakka, mutta...
View more
Deadline: Aug 3, 2020
Rauman kaupungin hankintapalvelut pyytää urakkatarjoustanne Järviluodon pengertien 1. vaiheen rakennusurakasta tämän tarjouspyyntökirjeen ja sen liitteiden mukaisesti.Rakennuttaja edellyttää, että urakoitsija tutustuu rakennuspaikkoihin ennen tarjouksen antamista.Urakoitsija ei voi myöhemmin vedota asioihin, jotka...
View more
Deadline: Jul 22, 2020
Hankitaan sisältyy yksi (1) PET-TT-laitteisto ohjelmistoineen ja työasemineen ja yksi (1) TT-työskentelyyn tarkoitettu laitteistoon integroitu kattokiinnitteinen varjoaineruisku. Tarkempi laitteistokokonaisuus on kuvattu tarjouspyyntöasiakirjoissa.
View more