Biserica „Sfintii Teodori” Iași, monument istoric de categoria B clasificat de către Ministerul Culturii, se află în prezent într-un grad ridicat de degradare atât din cauza lipsei lucrărilor de întreținere, cât și a vremii nefavorabile și a infiltrațiilor de apă. Sunt necesare lucrari de restaurare, consolidare, amenajare. Se vor realiza lucrari de interventii asupra arhitecturii, infrastructurii de rezistenta, asupra instalațiilor electrice, curenți slabi, fulgere, instalatie detectie, semnalizare si alarmare in caz de incendiu, instalatie desfumare, termice, sanitare și a sistematizării verticale.

O atenție deosebită se acordă planului de evacuare împotriva incendiului prin realizarea celui de-al doilea traseu de evacuare, precum și construcției unei rampe pentru persoane cu dizabilități.

Extended TitleLUCRARI DE RESTAURARE, CONSOLIDARE, AMENAJARE, BISERICA SFINȚII TEODORI
Extended Description

Biserica „Sfintii Teodori” Iași, monument istoric de categoria B clasificat de către Ministerul Culturii, se află în prezent într-un grad ridicat de degradare atât din cauza lipsei lucrărilor de întreținere, cât și a vremii nefavorabile și a infiltrațiilor de apă. Sunt necesare lucrari de restaurare, consolidare, amenajare si interventii asupra arhitecturii, infrastructurii, instalațiilor și a sistematizării verticale.

În direcția consolidării și restaurării obiectivului de patrimoniu Parohia ”Sfintii Teodori sunt lucrări absolut necesare precum: Desfacerea tencuielilor interioare, curățarea rosturilor și retencuirea, Desfacere pardoseli dușumele putrede si refacere pardoseli din dale de marmoră Căprior sau Alun, pe suport drenant și termoizolat. Inlocuire tamplarie, reparatie clopotnita, reabilitare suport clopot, protejarea integrală a fațadelor cu zugrăveli silicatice.

Deosebit de importante sunt lucrările de infrastructură datorate infiltrațiilor de apă și înclinației terenului. Acest lucru necesită realizarea unei bariere hidroizolante la baza zidurilor, prin injectări cu o substanță hidroizolantă omologată. Restaurare elemente decorative de fațadă, din piatră naturală, din profile trase, elemente turnete, reabilitare ancadramente de piatră naturală, ferestre și ușă, cu înlocuirea a 5 laterale sculptate. Lucrări de restaurare a acoperișului înlocuire învelitoare cu tablă de cupru, inclusiv accesoriile (jgheaburi, burlane, parazăpezi). Lucrări de instalații electrice, curenți slabi, fulgere, instalatie detectie, semnalizare si alarmare in caz de incendiu, instalatie desfumare, instalatii termice, sanitare.

Lucrarile de sistematizare pe verticala fac parte integranta din investitie: Realizare trotuar - platformă din dale de piatră naturală, cu canal colector cu grilă, racordat la canalizare, zid de sprijin la nord, și casiuri de colectare-evacuare pe conturul vestic și sudic, realizarea acceselor.

Sunt atasate listele de cantitati de lucrari, instalatii si echipamente, montajul echipamentelor, conform Proiect tehnic , detalii de executie, caiete de sarcini atasate documentatiei de achizitii.

Deadline Date2022-01-31
Publication Date2021-11-30
CountryRomania
Procurement StatusActive
TypeOpen procedure
Contract TypeWorks
Award CriteriaThe most economic tender
Value3928752.14
OrganisationPAROHIA SFINTII TEODORI
Attention OfBenone Dascalu
AddressStr. Sf. Teodor, nr. 14, județul Iași
TownIași
Postal Code700115
Phone+40 727377317
Class Code45454100
Class DescriptionRestoration work
SourceOffice for Official Publications of the European Communities - Tenders electronic daily (Ted)

Related Procurements

Deadline: Feb 22, 2022
Nr. Crt. Denumire produs UM Cantitate contract1 ...
View more
Deadline: Feb 21, 2022
Contract de Execuție lucrări în cadrul proiectului “Gradinita program normal Iacobeni, Iacobeni, judet Suceava” - cod Mysmis 125152.Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita...
View more
Deadline: Feb 21, 2022
Proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari pentru obiectivul de investitie :LOT 1: „Modernizare drum comunal DC50, comuna Baluseni, judetul Botosani”LOT 2: „Modernizare drum comunal DC49, comuna Baluseni, judetul Botosani”Valoarea estimata...
View more